Seara 7

Concert de închidere – Lorenzo Micheli

 

Unul dintre cei mai activi chitarişti ai momentului, cu peste 600 de concerte susţinute pe întreg mapamondul, muzician rafinat implicat în diverse proiecte, italianul Lorenzo Micheli vine pentru prima oară în România şi va concerta sâmbătă, 19 noiembrie, ora 19, în concertul de închidere al Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, ediţia a VI-a, un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos. Iubitorii muzicii de calitate vor avea ocazia să asculte în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” un program în care vor predomina compozitorii italieni: Mauro Giuliani, un virtuoz al chitarei din secolul al XIX-lea, Niccolo Paganini, un alt mare virtuoz care, în momentele de linişte dintre turneele desfăşurate, se relaxa improvizând la chitară; Mario Castelnuovo-Tedesco, compozitor prolific, cu peste 200 de lucrări dedicate instrumentului, multe dintre acestea inspirate din lumea cărţilor sau a artelor plastice. Programul va fi completat cu două lucrări de pe ultimul CD al lui Lorenzo („Autumn of the Soul”), Suite mística de Vicente Asencio, compozitor spaniol şi Hommage à Chopin de Alexandre Tansman, pianist virtuoz si compozitor spaniol.

Sîmbătă şi duminică dimineaţă, în intervalul orar 10-12, Lorenzo Micheli va susţine un masterclass pentru tinerii chitarişti la Institutul Balassi.

Intrarea la concerte este liberă, în limita locurilor disponibile. Excepţie fac concertele de la Muzeul Naţional „George Enescu”(bilete) şi Institutul Cervantes (intrarea liberă pe bază de invitaţii). Pentru informaţii, vă rugăm să accesaţi: www.seriledechitara.ro sau www.facebook.com/kitharalogos.

 

Program

 

Mauro Giuliani (1781-1829)

Grandi Variazioni op. 114

 

Mario Castelnuovo-Tedesco (1895-1968)

Caprichos de Goya op. 195

XX Obsequio a el Maestro

XIII ¿Quién mas rendido?

 

Vicente Asencio (1908-1979)

Suite mística

  1. Getsemaní
  2. Dipsô

III. Pentecostés

 

Nicolò Paganini (1782-1840)

Tre Sonate

 

Alexandre Tansman (1897-1986)

Hommage à Chopin

Prélude

Nocturne

Valse romantique

 

Mario Castelnuovo-Tedesco

Rondo op. 129