Seara 3

Recital Andras Csaki (Ungaria)

 

Festivalul Internaţional „Serile de chitară”, ediţia a VI-a, un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos, continuă sîmbătă, 12 noiembrie 2016, ora 19 în Aula Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) „Carol I”, cu recitalul celui mai important chitarist maghiar al momentului, András Csáki. Un concertist de clasă cu o tehnica solidă, dublată de o înţelegere profundă a muzicii, András Csáki propune publicului bucureştean un program variat cu piese precum Suita în mi minor, BWV 996, în original pentru lautenwerck, un hibrid clavecin-lăută al timpului, de J. S. Bach; Capriccio Diabolico, op. 85 de Mario Castelnuovo-Tedesco, un omagiu adus lui Paganini, o referire la virtuozitatea „diabolică” a acestuia; Sonatina compusă de legendarul compozitor-chitarist argentinian Jorge Morel; Carnaval la Veneţia, o temă cu variaţiuni de Francisco Tárrega în care chitara devine sinonimă cu „orchestra în miniatură”, conform descrierii făcute de Berlioz în tratatul său de orchestraţie.

Duminică dimineaţă, începînd cu ora 10, la Institutul Balassi, muzicianul maghiar va desfăşura o sesiune de masterclass-uri dedicată tinerilor chitarişti de la noi.

Intrarea la concerte este liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să accesaţi: www.seriledechitara.ro sau www.facebook.com/kitharalogos.

 

Program

 

 

  1. S. Bach: Suite in e-minor BWV 996
  2. N. Bobrowicz: Grandes Variations
  3. M. Torroba: Sonatina
  4. Rodrigo: Junto al Generalife
  5. Rodrigo: En los Trigales
  6. Morel: Sonatina
  7. Tarrega: El Carnaval de Venecia